Vibrations-träning

Aktivera fler muskelfibrer

Power Plates vibrerande yta tvingar faktiskt din kropp att inte bara kämpa mot vanlig gravitation utan också att kämpa mot vibrationer. Oberoende studier har visat att träna på en Power Plate aktiverar upp till 138% fler muskelfibrer jämfört med en vanlig träning (Medicine & Science in Sports & Exercise). Sätt fler av dina muskler i arbete och uppnå bättre resultat genom att utnyttja kraften av mikrovibrationer.

Bränn fler kalorier

Att träna på en vibrerande yta aktiverar fler muskler och i sin tur bränner fler kalorier. Genom att utföra exakt samma träning på en Power Plate kan öka antalet förbrända kalorier med så mycket som 50%, enligt oberoende studier (European Association for the Study of Obesity). Att bränna fler kalorier behöver inte innebära fler timmar på gymmet eller längre löprundor; det kan vara lika enkelt som att genomföra din vanliga träning på en Power Plate.

Förbättra cirkulationen

Små vibrationer som strömmar genom din kropp förbättrar leveransen av näringsämnen och syre till celler och stödjer deras funktion. Flera studier har visat att helkropps-vibration ökar blodflödet i huden. Det ökade blodflödet i huden kan också bidra till att minska synligheten av celluliter. Att helt enkelt placera din kropp på en Power Plate i 5 minuter kan omedelbart bidra till att förbättra cirkulationen i hela din kropp.

Öka ben densitet

Helkropps-vibration är en teknologi som först utvecklades av forskare under andra hälften av 1900-talet som ett sätt att minska förlusten av ben densitet och muskelatrofi hos astronauter som exponerats för förhållanden med nollgravitation.

Gravitationen applicerar en konstant belastning på skelettsystemet, vilket är vad som orsakar att benen behåller en viss densitet. Att träna på en Power Plate ökar denna belastning på benen och hjälper till att öka ben densitet. I en oberoende studie med 116 kvinnor såg gruppen som använde Power Plate en ökning med 4,3% i ländryggsbenets mineraldensitet, medan gruppen som inte använde Power Plate förlorade 1,9% i benmineraldensitet (Whole-body vibration exercise in postmenopausal osteoporosis).

Muskelåterhämtning och smärtlindring

Människor litar på Power Plate för att hjälpa dem att återhämta sig snabbare. Genom att helt enkelt placera det smärtsamma området ovanpå Power Plate för att absorbera de små vibrationerna rapporterar medlemmar omedelbar lindring. De lugnande vibrationerna hjälper till att öka blodflödet, vilket i sin tur kan förbättra muskelåterhämtnings tider (German Magazine for Sportsmedicine). Power Plate används av idrottare och läkare för smärtlindring och muskelåterhämtning.

Träning som blir av är den bästa träningen. Snabbt Effektivt Roligt och Skonsamt.

Partners

Copyright © 2024TRÄNING HÄLSA REHAB AB